Изреката „човекот е она што го јаде“ доби широка популарност, и тоа не само помеѓу експертите за исхрана, но во пракса, човекот е само она што го апсорбира од внесената храна. Во повеќето случаи станува збор за еден многу мал дел од огромното количество индустриски произведена и преработена „балсамирана“ храна, која секојдневно ја консумираме.

Повеќе...

Алгите Power3 не се само алтернатива на статинската група лекови за намалување на холестерол, туку е многу посупериорна нивна замена...
Кога е достапна природна алтернатива како оваа, нема никаква логика пациентот да се изложува на добро познатите ризици поврзани со статинските лекови...

Повеќе...

lady with plant

Има 7 есенцијални, а сепак често пропуштени стратегии за баласирање на вашите хормони, што претставува клучен фактор за витален, здрав и балансиран живот.

Повеќе...

bottled-water...Оваа информација треба да ја знае секој и таа може да претставува продолжување на нечиј живот. Користете шишиња од стакло, а не пластични! Нека секој кој има жена, ќерка, пријателка или девојка го знае ова! Не ставајте пластични шишенца во микробрановата печка! Не замрзнувајте вода во пластични шишиња! Не поставувајте храна во најлонски кеси во микробранова печка! Диоксините се хемикалии кои причинуваат рак, особено на дојката...

Повеќе...

Има доказ дека во некои ситуации кај кои вакцинацијата е контраиндикативна, употребата на колострум не само што е поефективна туку е единственото прифатливо решение.

Повеќе...

Напомена: Текстовите од рубриката „Стручни написи“ служат како водич за стручни лица: лекари, фармацевти, нутриционисти и др. и не се наменети за други лица кои самостојно би одредувале одредена терапија или би вршеле замена на класични лекарства и медицински третмани.