Lansinoh ќеси за чување мајчино млеко

lansinoh_bags


  • Стерилизирани и направени од полиетилен, безбеден за чување храна (Без бисфенол-А и бисфенол-С)
  • Идеални за складирање на млеко на собна температура, во фрижидер или замрзнувач
  • Најцврсти и најголеми ќеси на пазарот
  • Двоен патент за сигурно затворање
  • Можност да се пишува однадвор на непополнетата област, за да се избегне потенцијално продупчување на ќесата и загадување на млекото
  • Практично пакувани за лесен пристап и чување
  • Проширено дно на ќесите овозможува подобро чување
  • Посебно усовршени за замрзнувач
  • Достапни во пакувања од 25 и 50 парчиња

Препораки за чување на млекото
Место ТемператураВреме
На собна температура (свежо млеко) 19° до 26°C 4 часа (идеално)
до 6 часа (прифатливо)*
(Некои извори велат и 8 часа)
Во фрижидер <4°C 72 часа (идеално)
до 8 дена (прифатливо)**
Во замрзнувач -18° до -20°C 6 месеци (идеално)
до 12 месеци (прифатливо)
* Се однесува на млеко кое е ставено во фрижидер или на ладење веднаш по измолзувањето.
** Осум дена е прифатливо само доколку е идеално измолзено на многу чист и безбеден начин.

Погледнете ги останатите производи на Lansinoh

Lansinoh ќеси за чување млеко (25 парчиња) Lansinoh ќеси за чување млеко (25 парчиња) 600 ден.
Lansinoh ќеси за чување млеко (50 парчиња) Lansinoh ќеси за чување млеко (50 парчиња) 1.050 ден.