Lansinoh ќеси за чување мајчино млеко
- Стерилизирани и направени од полиетилен, безбеден за чување храна (Без бисфенол-А и бисфенол-С)
- Идеални за складирање на млеко на собна температура, во фрижидер или замрзнувач
- Најцврсти и најголеми ќеси на пазарот
- Двоен патент за сигурно затворање
- Можност да се пишува однадвор на непополнетата област, за да се избегне потенцијално продупчување на ќесата и загадување на млекото
- Практично пакувани за лесен пристап и чување
- Проширено дно на ќесите овозможува подобро чување
- Посебно усовршени за замрзнувач
- Достапни во пакувања од 25 и 50 парчиња
Препораки за чување на млекото | ||
Место | Температура | Време |
---|---|---|
На собна температура (свежо млеко) | 19° до 26°C | 4 часа (идеално) до 6 часа (прифатливо)* (Некои извори велат и 8 часа) |
Во фрижидер | <4°C | 72 часа (идеално) до 8 дена (прифатливо)** |
Во замрзнувач | -18° до -20°C | 6 месеци (идеално) до 12 месеци (прифатливо) |
* Се однесува на млеко кое е ставено во фрижидер или на ладење веднаш по измолзувањето. ** Осум дена е прифатливо само доколку е идеално измолзено на многу чист и безбеден начин. |