Чансон VS-70E Јонизатор за вода

Chanson Water произведува супериорен јонизатор за да излезе во пресрет на сите барања. Јонизаторот на вода е изграден со супериорна електроника и циркуларност, прилагодување спрема тврдината на водата, 4 степени на алкална вода, електроди обложени со титаниум, LCD екран, аудио глас, аудио пораки, детекција на низок воден притисок, контроли на допир и многу повеќе. Јонизаторот на вода може да ги елиминира тешките метали и оловото од старите водоводни цевки што е одлично за вашето здравје. Волуменот на апсорпција е 20 пати поголем од тој на обичниот јаглен; областа на апсорпција е 150 пати поголема од таа кај обичниот активен јаглен и брзината на апсорпција е 10 пати поголема од таа на активниот јаглен. Погледнете ги карактеристиките на јонизаторот VS-70 и слободно контактирајте нè за повеќе информации.

VS70

Chanson VS70Поголемиот број уреди на пазарот може да произведат особено алкална или кисела вода само со додавање на соли или со намалување на јачината на протокот вода. Chanson VS70 може да произведе алкална вода до 11.7 pH и вода со киселост од 2.4 pH со полн млаз! (кај намалениот млаз, како и кај други уреди, ќе добиете вода со уште посилни pH вредности).

Полесно се употребува од другите јонизатори – само со еден допир на контролниот екран над чешмата одбирате каков вид вода сакате. Елегантната чешма има убав LCD екран и ви овозможува дотек на двата вида вода – алкална и кисела – директно во вашиот мијалник.

Chanson VS70 вградливиот јонизатор претставува врв во технологијата на електроди. Седумте титаниумски плочи на Chanson VS70 се обложени со платина и овозможуваат најголемо ниво на проводливост и трајност. Врвниот дизајн и докажаната издржливост на платинестите електро плочи ви гарантираат најдобри ORP корекциии функционална издржливост од година во година.

Истотака, се работи за првиот уред кој може прецизно да се прилагоди на ВАШИОТ квалитет на вода!

Целосно растопените тврди материи (TDS - Total Dissolved Solids) во водатмногу варираат од подрачје до подрачје . Заради разликите во изворот на вода, јонизатор со исти поставки на киселост ќе произведе различни нивоа на киселост. Филтерот ќе има различен век на траење со различно квалитетна вода. Зачестеноста од потребата за самочистење исто ќе зависи од квалитетот на водата. Кога еднаш ќе го прилагодите вашиот јонизатор на вашето ниво на TDS, Chanson VS70 максимално ќе ја прилагоди алкалноста, киселоста, циклусот на чистење и векот на филтерот според вашата вода.

Индустриски дизајн: Чешмата на допир, електрично обложена, придонесува за елеганцијата во вашата кујна. Говорни известувања на неколку јазици или пријатна музика од клавир.

Самоприлагодиви функции: Снабдувањето со вода може да е различно од земја до земја. Заради разликите во снабдувањето со вода, јонизаторот со исти поставки на киселост ќе произведе различни нивоа на киселост, филтерот ќе има различен век на траење, а самочистењето различна зачестеност.

Chanson јонизаторот на вода може самиот да си ги прилагоди „векот на траење на филтерот“ и „времето на самочистење“ согласно на квалитетот на водата. Ќе имате свои сопствени поставки за јонизација, а не оние кои сите ги имаат.

Одреденост на pH: Наместете ја автоматската ампеража на електролизата за нивото на алкалност да биде трајно.

Самочистачка функција: Chanson VS серијата автоматски ќе го намести циклусот на чистење според содржината на минерали во вашата вода. Чистењето секогаш се вклучува откако ќе го исклучите уредот, не попречувајќи ја, на тој начин, стандардната употреба на водата.

Chanson VS серијата автоматски ќе го покрене циклусот на прочистување секојпат кога ќе го вклучите јонизаторот. Тоа е многу важна карактеристика за јонизатори кои се поставуваат под мијалникот бидејќи овозможуваат испирање на заостанатата вода во цевките пред да почнете да пиете нова, свежо јонизирана вода.

Време на работа: Chanson јонизаторите можат да ве снабдуваат со питка вода преку целиот ден, без временско ограничување или опасност од прегревање (како што е случај со послабите модели поставени на 9.5 ph)

Уште една предност на Chanson VS70: Chanson VS70 од сите јонизатори троши најмалку кисела неискористена вода. Иако постојат многу примени и предности на киселата вода, обично таа истекува во одводот (ако не се собира). За потрошувачите кои се грижат за штедењето вода, Chanson VS70 е најдобриот избор.

Карактеристики

Карактеристики:

 • Супериорна електроника и циркуларност
  Две централни единици за обработка. Електрониката е таа што ја прави најсовршената и најпостојаната алкализирана вода.
 • Седум (7) цврсти титаниумски електроди обложени со најдобриот вид на платина со нано технологија:
  Апсолутно најдобрата спроводливост во најмалиот пакет. Нашите електроди ќе продолжат да работат со врвни перформанси во текот на повеќе години.
 • Патентиран дизајн на контролната плоча:
  UV отпорна, отпорна на гребнатитни и на избелување на боја. Потполно водоотпорна, не треба да се грижите ако се измокри контролната плоча кога чистите или ја допирате со влажни раце. Лесна за чистење – само со влажна хартија или сува крпа.
 • Силно алкална вода (вода со висока pH):
  VS-70 е во можност да направи ултра силно алкална вода со едноставно додавање на калциум во прав во кошницата за калциум.
 • Мала големина, максимални перформанси
  Јонизаторите на Chanson се едни од најмалите јонизатори присутни на денешниот пазар, но со извонредни перформанси. Повисоката ватажа и повеќето плочи не се секогаш најдобар избор во денешнава електроника. Ние во Chanson сме горди што ги усовршивме нашите јонизатори со најдобрата спроводливост што троши само 150 вати и сепак го надминува речиси секој друг бренд на јонизатор присутен на пазарот.
 • Функција на автоматско прилагодување:
  Поради различниот квалитет на вода во секој регион, VS-70 јонизаторот ви овозможува да ги прилагодите поставките спрема квалитетот на водата во вашиот регион. На пример, можете да го прилагодите секое ниво на рН вредност, TDS вредноста (Тотално растоворени честици или често познато како „тврдина на водата“), автоматско самопрочистување и преостанатиот рок на филтерот. Ова овозможува подобри резултати во повеќе варијации кои останатите јонизатори едноставно не можат да ги изведат.
 • Напредна функција на автоматско самопрочистување
  Јонизаторот VS-70 го има најинтелигентниот систем на прочистување. Чистењето се случува периодично откако ќе ја исклучите чешмата (машината автоматски ќе се исчисти самата!), па така нема да има прекинување при користењето на водата. Вие никогаш не треба да следите кога е време да се исчистат електродите.
 • Функција на автоматско исклучување:
  Јонизаторите на Chanson имаат функција на автоматско исклучување на 15 минути за да се спречи поплава или трошокот на вода во случај да е оставена ненамерно.
 • Детекција на проток и сензор за топлина:
  За да се спречи внатрешно оштетување од погрешна употреба. Аудио и визулените аларми ве известуваат во случај на слаб проток или дотек на жешка вода.
 • Функција на заклучување:
  Функцијата на заклучување на рН вредноста за да се спречи децата и постарите ненамерно да пијат кисела вода или силно алкална вода.
 • Филтер (PJ-6000):
  Chanson користи „нано“ технологија при обвиткување со влакна на филтерот со активен јаглен увезен директно од Јапонија. Овој филтер не само што го намалува оловото и бактериите, но исто така и тешките метали од старите цевки во домаќинствата. PJ-6000 има волумен на апсорпција 20 пати подобра од обичниот активен јаглен и 10 пати поголема брзина на апсорпција од обичниот активен јаглен. Во висок степен ги намалува хлорот и хемикалиите, а има и одличен век (9-12 месеци - во зависност од квалитетот на водата и фреквенцијата на употреба). Најважно од сè, овој прецизно изграден активен јаглен со нано технологија и филтерот со синтетички влакна се без никакви хемикалии. (Кликнете овде за повеќе информации: Филтер PJ-6000).
 • 7 нивоа на вода:
  4 вида на алкална вода, 1 неутрална и 2 вида на кисела вода.

Дополнителни карактеристики

Индустриски дизајн

 1. Лесен за ракување со контроли на допир.
 2. Брилијантен 1.4" TFT LCD екран со 65,000 бои.
 3. Направете ја вашата кујна елегантна и отмена.
 4. Аудио гласот зборува за активноста и поставките на машината при нивното менување или можете да изберете релаксирачка пијано музика.

Брилијантен 1.4" TFT LCD екран со 65,000 бои

 • Текст и графика вклучувајќи ја индикацијата за векот на филтерот, рН вредноста, часот, времето, нискиот воден притисок, известување за ненормална електролитичка активност, прилагодување на звукот, функција на јазикот и заклучување, температурен аларм за прегревање на водата и аларм за неисправност.

Екран на допир

 • 262К бои 1.4" TFT LCD екран со 65,000 бои означува различни икони при вршење на соодветниот процес.

Напредни карактеристики на автоматско прилагодување

Снабдувањето со вода може да се разликува од област во област во вашата земја. Поради оваа разлика, јонизаторот на исти поставки ќе може да има различно ниво на алкалност, различен век на филтерот и различни интервали на самопрочистување.
Јонизаторот за вода Chanson може автоматски да ги прилагоди рН нивоата, интервалите на самопрочистување и преостанатиот рок на филтерот според квалитетот на водата.

 • Автоматски ја прилагодува електролизата за да ги одржи постојани нивоата на алкалност
 • Го означува рокот на филтерот врз основа на квалитетот на водата. Преостанатиот рок на употреба на филтерот е прикажан на екранот.
 • Функцијата на самопрочистување никогаш не ја прекинува употребата на вода. Циклусот на чистење автоматски се прилагодува на вашиот тип на вода.
 • VS сериите накратко ќе ја испуштат отстоената водата од цевките (3-4 секунди) со што ќе се спречи пиењето на истата.
Монтажа под мијалникот
за заштеда на простор.
Елегантен дизајн и брилијантен 262K бои 1.4 TFT LCD екран за елеганција
на кујната. Patent No. D120491
Лесна замена на филтерот.

Квалитет

Филтер со антибактериски влакна и активен јаглен

 • Ги отстранува јоните од оловото и тешките метали од стар водоводен систем.
 • Волуменот на апсорпција е 20 пати поголем од тој на обичниот активен јаглен.
 • Областа на апсорпција е 150 пати поголема од таа на обичниот активен јаглен.
 • Брзината на апсорпција е 10 пати поголема од таа на обичниот активен јаглен.
 • Антибактериски филтер обложен со сребро.

Електролитична комора со титаниум и платина

 • Електрода од титаниум со компонента од нано платина
 • Високо квалитетна керамичка мембрана за размена на јони.
 • Високо квалитетна керамичка мембрана за размена на јони ја зголемува електролитичната способност.
Електрода од титаниум со компонента од нано платина Правоаголна електролитична комора.

Chanson

 • Менувањето на нивоата не води до трошење.
 • Керамичката површина е со микро-структура.
 • Електролитичниот ефект на површината е голем.
 • Првиот степен се совпаѓа со електролитичниот јон, тоа дава сила и можност за хидролиза во движење.
 • Електролитичната вредност на ОРП е траен, тешко се намалува.

Другите брендови

Електролитичниот ефект на областа е мала. Електролитичната вредност на ОРП лесно се намалува.

Пакување

pH опрема за тестирање: Опремата се состои од тесна епрувета, реагенси и ph табела во боја кои ќе ви помогнат да разберете на кој начин работи јонизаторот и да ве увери дека навистина пиете вода со соодветно ph ниво.

Упатство за користење: Покрај едноставни и разбирливи упатства за инсталирање, користење и одржување на вашиот јонизатор за вода ќе добиете и дополнителна брошура со корисни и интересни информации за примена на алкалната и киселата јонизирана вода.

Инсталациско CD: Приложено во кутијата со производот.

Видео упатство за инсталирање: Достапно на нашата веб страница. Повеќето луѓе без проблем ќе го инсталираат алаклизаторот откако ќе го погледнат деталното видео упатство.

Опрема за инсталирање: Добивате сè што ви е потребно а стандардна инсталација. Посебни или невообичаени инсталации може да бараат посебни делови или алатки кои обично се достапни во повеќето специјализирани продавници.

Личен контакт: Имате прашања околу инсталацијата или работата на јонизаторот, слободно јавете ни се

Спецификации

Димензии: главниот дел: 12 цм. длабочина x 22,5 цм. широчина x 33 цм. висина, чешмата: 21,5 цм висина x 2 цм пречник
Ефективна брзина на проток: 1.5 - 2.0 л/мин со 45PSI притисок на водата
pH нивоа: од 2.3 до 11.8
ORP нивоа: +1,200 до -875
Тежина: 7,7 кг.
Век на траење на филтерот: 20.000 л. (cca.: 6 - 9 месеци користење)
Температури: 5 - 40 степени целзиусови
Притисок на водата: 8 - 90 PSI
Напојување: 220V/50Hz; 110V/60Hz
Потрошувачка на енергија: 5w - 150w
Филтер: Chanson филтер PJ-6000 со посребрени влакна и активен јаглен (го отстранува оловото)