Опис на филтер PJ-6000

Нашата цел е вкусна и здрава вода за пиење. Филтерот PJ-6000 се содржи во Алкализаторот Chanson VS-70.

Користиме повисок волумен на ACF во филтерот PJ-6000 за да се овозможи подобра апсорпција.

PJ-6000 е производ направен од активен јаглен и синтетички влакна.

Кои се предностите од користењето на овој филтер?

  1. Ги отстранува јоните на олово и тешките метали од старите водоводни цевки.
  2. Волуменот на апсорпција е 20 пати поголем од оние што се со обичен активен јаглен.
  3. Способноста на областа за апсорпција е 150 пати поголема од таа на обичниот активен јаглен.
  4. Брзината на апсорпција е 10 пати поголема од таа на обичниот активен јаглен.
  5. Висок степен на намалување на хлор.
  6. Работи при низок притисок.
  7. Висок капацитет на апсорбливост на хемикалии.
  8. Антибактериски филтер со активен јаглен обложен со сребро.
  9. Активен јаглен на база на кокосова кора.

Филтерот PJ-6000 со активен јаглен е направен од измиена кокосова кора и е обликуван со повој од испреплетени синтетички влакна со помош на метод на влажно производство.
Поради ова, капацитетот на апсорбливост е непроменет од системот на обликување затоа што повојот не влијае на површината на активниот јаглен.
Како резултат на тоа, PJ-6000 може да одржи високи нивоа на отстранување на хлор и на апсорбливост на хемикалии. 
Посебно филтерот PJ-6000 има голем капацитет на намалување на хлор поради употребата на високо апсорблив активен јаглен. Освен тоа, PJ-6000 има почетен низок притисок. Тој се карактеризира со антибактериски функции. Со овие карактеристики, PJ-6000 како составен дел од Алкализаторот VS-70, овозможува високо квалитетна пречистена вода да дојде до титаниумската комора, која потоа се јонизира, со што добиваме алкална здрава вода за пиење и секојдневна употреба со беспрекорен квалитет.

Филтерот PJ-6000 на Chanson е високоефикасен филтер на база на нано технологија без ткаени влакна, со активен јаглен – направен во Јапонија.

По што се разликува Chanson од другите компании?
Chanson е единствената компанија која користи чисти неткаени влакна и активен јаглен за да ја исчисти водата. Ние инсистираме материјалите употребени во PJ-6000 да се без хемикалии.
Изберете висококвалитетна и напредна технологија.