Lansinoh ќеси за чување млеко (25 парчиња)

Цена: 600 ден.


Прашајте нè за овој производ


  • Стерилизирани и направени од полиетилен, безбеден за чување храна (Без бисфенол-А и бисфенол-С)
  • Идеални за складирање на млеко на собна температура, во фрижидер или замрзнувач
  • Најцврсти и најголеми ќеси на пазарот
  • Двоен патент за сигурно затворање
  • Можност да се пишува однадвор на непополнетата област, за да се избегне потенцијално продупчување на ќесата и загадување на млекото
  • Практично пакувани за лесен пристап и чување
  • Проширено дно на ќесите овозможува подобро чување
  • Посебно усовршени за замрзнувач
  • Достапни во пакувања од 25 и 50 парчиња

Препораки за чување на млекото
Место ТемператураВреме
На собна температура (свежо млеко) 19° до 26°C 4 часа (идеално)
до 6 часа (прифатливо)*
(Некои извори велат и 8 часа)
Во фрижидер <4°C 72 часа (идеално)
до 8 дена (прифатливо)**
Во замрзнувач -18° до -20°C 6 месеци (идеално)
до 12 месеци (прифатливо)
* Се однесува на млеко кое е ставено во фрижидер или на ладење веднаш по измолзувањето.
** Осум дена е прифатливо само доколку е идеално измолзено на многу чист и безбеден начин.

Погледнете ги останатите производи на Lansinoh