Матичните клетки во коскената срж ја напуштаат коскената срж и патуваат низ телото водејќи грижа за лекување и регенерација на повредените органи во текот на целиот живот на индивидуата.

Повеќе...

Истражувањата покажаа дека секојденвното примање АФА може да го стимулира одбранбениот систем и да помогне при превентива од рак и од болестите сврзани со вирусните инфекции...
АФА значително ги смалува нивоата на крвниот холестерол и триглицеридите...

Повеќе...

Речиси сите инфективни и дегенаративни болести, вклучувајќи го и ракот и срцевите заболувања, за претходник или придружник ја имаат намалената функција  на имунитетот. Затоа имуностимулирачко дејство на колострумот може да помогне превентивно за да не дојде до тие опасни состојби. Со присуство на имунолошките фактори, колострумот овозможува да се оптимизира ефикасноста на човековиот имунитет.

Повеќе...

Единствена заштита од радиоактивните компоненти е правилната исхрана, богата со минерали во органска форма што потекнуваат од свежото овошје и свежиот зеленчук. Најбогатата минерална храна на Земјата се синозелените микроалги.

Повеќе...

Напомена: Текстовите од рубриката „Стручни написи“ служат како водич за стручни лица: лекари, фармацевти, нутриционисти и др. и не се наменети за други лица кои самостојно би одредувале одредена терапија или би вршеле замена на класични лекарства и медицински третмани.