Ве молиме наведете неколку или сите причини зошто се обративте кај нас, односно зошто се одлучивте да ги користите производите од НУТРИ ВИТА?

Ќерка ми е млада личност, девојка на 26 години. Почна да се жали за состојбата на левата дојка. При лекарски преглед утврдени се цисти кои се гнојни. Прва препорака од лекарот беше да се направи биопсија и лечење со многу силни антибиотици. Со таа терапија мора да прима витамини и слично за одржување на здравствената состојба.

kp-iskustvo

kp-iskustvo

Што се обидовте и кои производи ги пробавте пред да се обратите кај нас и дали дејствуваше?

Најпрвин бевме во потрага по витамински додатоци од кои нема опасност да ги употребува и од кои нема да и’ го ослабне имунитетот. Така со нашето барање стигнавме до Нутри Вита каде пронајдовме нешто навистина различно од сите останати понуди. Тие едноставно имаат комплетна поддршка за секого, од биогени природни додатоци во исхраната па се до квалитетни нутриционистички совети. Во разговор со нив се откажавме од лекарски препорачаната терапија. Размисливме дека со природните додатоци во исхраната нема што да изгубиме, нема да се појават дополнителни здравствени проблеми, а може само да си помогнеме и да го надминеме постоечкиот здравствен проблем кој се повеќе не загрижуваше.

Кои производи од нашата палета одбравте да ги користите и зошто?
(Кламатски АФА алги, Алги Power3, Колострум Symbiotics, Стевиа SweetLeaf, Активен органски германиум Ge132, Природна козметика Olivella и Sex&Olive, Ланолин и производи за доилки Lansinoh, Апарат за сребрена вода NEVOTON, Блендер Vitamix?)

Во консултација со нутриционистите од Нутри Вита, како нивна препорака ги одбравме АФА алгите, колострумот со пробиотици „Кандида баланс“ и Активниот Органски Германиум Ге-132. Водата која порано ја земавме од маркетите, сега ја заменивме со алкална вода. Почнавме да водиме сметка и за храната - преминавме на правилна био-исхрана.

Како корисник на овие производи, дали и како се смени состојбата на вашето здравје и дали ги добивте очекуваните резултати?

За 30 дена отидовме на контрола и нашата среќа беше голема: цистите се намалиле драстично а најголемата од 30 мм. на 16,8 мм. без употреба на никакви лекарства, односно без употреба на никаква хемија. Сите цисти кои беа гнојни за само месец дена станаа водени што значи дека се во процес на нивно чистење и исчезнување. Неописливо е чувството кога ги ќерка ми целата насмеана и среќна ми ги соопшти резултатите кога излезе од прегледот.

kp-iskustvo

kp-iskustvo

Дали добивте повеќе од очекуваното? Ако е така, кои други придобивки ги забележавте?

Да. Добивме сигурност, верба, односно добивме волја да бидеме упорни и да продолжиме по вистинскиот пат на здравјето. Она што е најважно е дека и железото во крвта на ќерка ми се искачи на нормално ниво за разлика од претходно. Лекувањето уште трае, но веќе сме сигурни дека ќе ги снема цистите бидејќи напредокот значи многу за правилната насока која сме ја одбрале...

Колку долго сте корисник на производите од НУТРИ ВИТА?

Еден месец, а резултатите се фантастични. Сега продолжуваме и понатаму со користење на истите производи.

Пред да се обратите овде, дали претходно сте слушнале за нашите производи и дали имавте каков било сомнеж во врска со нив?

Сомнеж немавме, затоа после патешествието со лекарите и неколку други солуции, конечно отидовме во Нутри Вита. Мајка ми, после операцијата од карцином некое време, 16 месеци користеше Активен Органски Германиум Ге-132 и нејзините хемотерапии се намалија од 26 на 8. После целото тоа искуство со нејзе, сега имаме нов "проблем" во семејството со мојата ќерка. Позитивносто искуство со мајка ми, ме бодреше овде да побараме лек и за мојата ќерка.

Ако сте се сомневале, што е тоа што придонесе да го смените мислењето?

Немавме никаков сомнеж. Првиот сериозен и сигурен чекор ни беше Нутри Вита.

Дали мислите дека вашиот живот ќе беше поразличен без користење на нашите производи?

Да. Домашната атмосфера ќе се нарушеше, а психичката состојба на ќерка ми ќе паднеше под нула.

Што најмногу ви се допаѓа во нашата канцеларија односно советувалиште?

Несебично потрошеното време од вработените објаснувајќи за секој производ и неговото влијание на одредени здравствени проблеми. Дефинитивно хумани луѓе. Најбитно е дека за овие производи свативме дека служат за отстранување и искоренување на проблемот, односно му помагаат на организмот да се избори против секоја непожелна состојба или здравствен проблем. Со тоа вистински лекуваат, а не само да го маскираат проблемот или болката, како што е случајот со хемијата.

Дали другите членови од вашето семејство ги користат производите од НУТРИ ВИТА? Зошто/зошто не?

Засега сите дома ја користиме алкалната вода која е феноменална, а во план сме повремено да ги користиме овие производи за сите нас. Алкализаторот и Vitamix блендерот се во план да ни станат дел од нашата кујна.

Дали и зошто во иднина би ги препорачале производите од НУТРИ ВИТА на вашите најблиски, пријателите и познаниците на кои сакате да им помогнете?

Нашето искуство покажа дека секогаш треба најпрво да побараме лек од природата, а после од хемијата. Тоа стана наша дефиниција за добро здравје. Докторите, на едномесечната контрола, останаа со подотворена уста заради подобрувањето кај состојба за која сметаа дека треба лекување од најмалку една година.

Нашето семејно мото: Со здравје ако проблем имате во Нутри Вита појдете!

Л.П. Книговодител - Скопје
10.08.2011

Споделени искуства

Напомена: Имињата и контакт телефоните на лицата чии стории се објавени во рубриката „Искуства“, со нивна согласност, се достапни во Нутри Вита. Доколку сакате да остварите директен контакт со некој од нив Ве молиме контактирајте нè.