Како да се заштитите себеси од нуклеарната радиоактивност на „јонизирачкото зрачење“ кое се случува СЕГА!!! во Јапонија и кое може да предизвика сериозни болести?

Важно е да се разбере дека „јонизирачкото зрачење“ кое предизвикува деструктивно оштетување на телесните ткива од изложувањето на нуклеарно зрачење е ефект од нуклераната радијација. Тоа е предизвикано поради отстранувањето на електроните од атомите, при што се создаваат водородни јони или протони или пак се создава кисела средина, кои можат да го уништат животинскиот свет и луѓето!

Во случај на нуклеарно зрачење или „јонизирачко зрачење“, водородните јони или киселата средина кои ги оштетуваат ткивата може да доведат до сериозни болести, предизвикувајќи рак, леукемија и невролошки болести, набројуваме само неколку од последиците кои ги предизвикува радијацијата!

Оксидацијата или ферментацијата значи или губење на електрони или добивање на протони или водородни јони (Н+). Сите киселини се донори на протон или водороден јон (Н+) што значи дека киселата средина во телото ја оксидира или ферментира крвта и ткивата. Кога телесните ткива се изложени на силно „јонизирачко зрачење“ или киселини, без разлика дали доаѓа од околината (Јапонската нуклеарна централа Фукушима Даичи), или од исхраната или пак од метаболизмот, тие можат да предизвикаат оштетување на телесните ткива водејќи до сериозни болести.

Погледнете го овој видео извештај за нуклеарната фузија во Фукушима Даичи – нуклеарната електрана во Јапонија како последица од земјотресите и цунамито.

Зрачењето од оваа нуклеарна електрана, помалку или повеќе, доаѓа во Америка, Азија, Европа и другите земји, и тоа токму СЕГА!!!

ВЕ МОЛИМЕ ОБРАТЕТЕ ВНИМАНИЕ, ИЗГЛЕДАЈТЕ ГИ ВИДЕАТА И ВИДЕТЕ ГИ ЛИНКОВИТЕ ПОДОЛУ ЗА ДА БИДЕТЕ ИНФОРМИРАНИ:

За да се изборите против киселиот ефект на „јонското зрачење“, се препорачува земање на синозелени алги кои докажано ги намалуваат или целосно отстрануваат последиците од радијацијата. АФА алгите се користеле и за време на нуклерната катастрофа во Чернобил, при што значително била намалена радијацијата во урината кај пациентите кои земале по 2 грама АФА алги дневно.

На крај, препорачуваме да јадете обилни количини зелено овошје и зеленчук кои го алкализираат организмот. За да бидете уште посигурни дека ефектот на јонизација на организмот ќе биде целосен, ви препорачуваме секојдневно да пиете алакализирана вода, направена со јонизаторот на Chanson, која истовремено претставува силен антиоксиданс, со што помага во неутрализирањето на слободните радикали кои се создаваат во големи количини при изложувањето на радијација.

Заклучок:

За да се заштитите себеси од водородните јони и киселата средина создадени од „јонизирачкото зрачење“, потребно е да го одржувате алкалниот баланс на вашето тело со животен стил и исхрана кои ви го овозможуваат тоа.

Прочитајте повеќе за јонизаторот Chanson VS70...


Чансон VS-70E Јонизатор за вода Чансон VS-70E Јонизатор за вода 119.900 ден. во Кошничка

Напомена: Текстовите од рубриката „Стручни написи“ служат како водич за стручни лица: лекари, фармацевти, нутриционисти и др. и не се наменети за други лица кои самостојно би одредувале одредена терапија или би вршеле замена на класични лекарства и медицински третмани.