Моќна имунолошка поткрепа од природата

Заштитете го вашето здравје и забавете го процесот на стареење
со Colostrum PLUS® од Symbiotics

 

Colostrum PLUS® е оригинален, првокласен колострум од крави, со патентиран BIO-lipid™ систем, кој покажа дека ја зголемува апсорпцијата дури и за 8 пати!

Напредниот BIO-lipid систем во Colostrum PLUS® создава заштитен липиден слој, со што ги спречува желудочните киселини да ги уништат честичките колострум. Со помош на оваа заштитна обвивка, се обезбедува, во гастроинтестиналниот тракт и во крвотокот да биде апсорбирана максимална количина од нутритиентите. Без оваа обвивка, колострумот од другите брендови може да биде уништен од желудочните киселини и да се добијат мали или скоро никакви придобивки.

Colostrum PLUS® гарантирано содржи моќни нивоа од клучните активни состојки за најсилно имунолошко поттикнување.

Секое пакување од Colostrum PLUS® содржи:

 • 1.5% лактоферин;
 • 25% имуноглобулини;
 • 3% полипептиди богати со пролин (вид на аминокиселина).

Colostrum PLUS® од Symbiotics е 100% чист колострум од крави, хранети на пасишта, оценети од USDA (Американското министерство за земјоделство) со највисока оцена, кои гарантирано се одгледуваат на пасишта на кои не се употребуваат пестициди, не се третираат со антибиотици и не им се додаваат хормони за раст. Colostrum PLUS® ја користи само содржината од првите две молзења во време од 0-6 часа по породувањето, за да се одржи совршениот, природен баланс на антителата и активните протеини.

Symbiotics® Colostrum PLUS®

Colostrum PLUS® ни ги надополнува моќните, природни антитела и имунолошки фактори кои ја помагаат функцијата на имунолошкиот систем и игра клучна улога во секојдневната нега на здравјето.

Запомнете, сите видови колострум не се исти. Овозможете му на вашето семејство да ги добие здравствените придобивки од Colostrum PLUS®!

Достапен во капсули или во форма на прав кој можете да го додадете во вода, шејк или во вашиот омилен пијалок. Се консумира половина час пред јадење.

 

Специјални формули со Colostrum PLUS®!

Colostrum PLUS® е исто така достапен и во специјални формули за да ги задоволи вашите специфични нутритивни потреби.

Colostrum High-IG
Colostrum High-IG

За луѓето кои сакаат дополнителна поткрепа од имуноглобулини. Гарантирана содржина на имуноглобулини со застапеност од 40%.

 • Дополнителни антитела за посилен имунитет;
 • Го поткрепува гастроинтестиналниот тракт;
 • Ја подобрува нутритивната апсорпција.
Colostrum PLUS® со Kosher сертификат
Colostrum Kosher Овој производ ги има истите имунолошки здравствени придобивки како и Colostrum PLUS® во капсула, а поседува и Кошер сертификат.
Lactoferrin-Colostrum
Lactoferrin Colostrum

Помага во зајакнување и оптимизација на имунолошкиот одговор, а во исто време го спречува формирањето на вишок слободни радикали.

 • Ја подобрува ткивната оксигенизација;
 • Ја прави слузокожата да не биде порозна;
 • Обезбедува железо за поткрепа на црвените крвни клетки.
Arthro Formula®
Arthro formula

Ја поттикнува функцијата на ’рскавицата и зглобовите и го балансира имунолошкиот систем.

 • Ја зголемува густината и масата на коските;
 • Придонесува за флексибилноста на зглобовите;
 • Помага во одржувањето на здравјето на сврзните ткива.
Immune Formula™
Immune formula

Обезбедува дополнителна поткрепа кога телото е подложено на психички или физички стрес.

 • Обезбедува моќни имунолошки фактори;
 • Ја стимулира имунолошката активност;
 • Го штити гастроинтестиналниот тракт од воспаленија.
Candida Balance
Candida balance

Детоксификатор на гастроинтестиналниот тракт, со Colostrum PLUS® и пробиотици.

 • Содржи 15 различни видови пробиотици;
 • Го поттикнува растот и развојот на цревната флора;
 • Го одржува нормалното ниво на бактеријата Candida albicans.

Colostrum PLUS® за џвакање

Colostrum chewables Сега сите придобивки од Colostrum PLUS® се достапни во вид на бонбони за џвакање кои се вкусно, здраво и слатко задоволство, на кое вашето семејство нема да може да му одолее. Бонбоните за џвакање се достапни со вкус на портокал, дива цреша, ананас и новиот освежителен вкус. Овозможете им на вашите деца здравје без антибиотици!

Исто така, достапни од Symbiotics®

Lactoferrin 100%
Lactoferrin 100%

Производ со најдобар квалитет, кој претставува најчиста форма на лактоферин, природен антиоксиданс што ги намалува штетните ефекти од вишокот слободни радикали, и го инхибира растот и развојот на вирусите како и клетките и ткивата кои не се дел од телото, како што се разните туморозни формации.

 • Ја подобрува ткивната оксигенизација;
 • Ја прави слузокожата да биде непорозна;
 • Обезбедува железо за поткрепа на црвените крвни клетки.
Nattokinase
Nattokinase

Потполно природен фибринолитичен ензим кој помага во одржувањето на нормален крвен притисок и еластичноста на крвните садови.

 • Ја помага еластичноста на крвните садови;
 • Помага за регулација на крвниот притисок;
 • Ја оптимизира вискозноста на крвта.
Tryp•to•ZEN
Tryp-to-ZEN

Може да го намали стресот и вознемиреноста на безбеден и природен начин, без несакани ефекти, до опуштена состојба на организмот. Со своето дејство го намалува нивото на кортизол (хормонот на стрес).

 • Помага во справување со стрес;
 • Ја поттикнува релаксацијата;
 • Ве прави поспокојни

 

Стручен напис:

Колострумот - еликсир на животот

Дневник  Број 2776 среда, 06 април 2005 , НУТРИЦИОНИЗАМ
Душан Матиќ – Специјалист за исхрана на здрави и болни