Ancient Minerals - Магнезиум гел 237ml.

Цена: 1.050 ден.


Прашајте нè за овој производ


Постигнува извонредни резултати во нанесувањата кои вклучуваат површинска умерена обработка на мускулно ткиво, како што е масажа – терапија. Обезбедува вискозен, воден раствор за максимална изложеност и заситеност. Ја комбинира лековитата моќ на биоактивен алое вера и магнезиум. Многу терапевтски за псоријаза, егзема и други кожни болести. Останува хидратиран за да се задржи идеална средина за апсорпција на магнезиум. Отстранување после нанесување е препорачано поради остатоци, но не е неопходно. Високата концентрација на магнезиум може да го ограничи користењето за лица со чувствителна кожа.

Начин на употреба:Вмасирајте магнезиум гел темелно во посакуваните делови на телото. Избегнувајте директен контакт со очи и други чувствителни делови на телото. Исплакнете го или избришите го после користење и навлажнете го. Нормално е за некои лица да осетат пецкање на кожата за време на нанесувањето.

Состојки:Вода, магнезиум хлорид, хидроксипропил скроб фосфат, сертифициран органски сок од алое вера. Ниво на магнезиум: 100 mg магнезиум на 1 ml.