Чудото од Кристална Сол

Цена: 90 ден.


Прашајте нè за овој производ


Прочитајте дел од содржинатаПрочитајте дел од содржината

Кристалната сол виртуелно беше непозната во Европа пред неколку години. Тогаш германскиот биофизичар Питер Фереира спровел двегодишна студија за ефектите на кристалната сол и артерската изворска вода. Резултатите од оваа студија беа толку шокантни што кога стигнаа до јавноста, хималајската кристална сол стана најбараниот производ од страна на сите оние кои практикуваат здрав животен стил. Цели книги можат да бидат пополнети со научните пронајдоци за неверојатните ефекти на кристалната сол. Еве само неколку од нив:

  • Кафена лажичка од солен раствор направен со хималајска кристална сол, земена со 250 мл изворска вода може да го намали крвниот притисок за 15 минути, но, исто така може да го покачи нискиот крвен притисок за истото време.Тоа значи дека енергетските ефекти на хималајската кристална сол се прилагодуваат на моменталните потреби и нерамнотежата на телото.
  • Кристалната сол може да помогне во детоксифицирањето на крвта и може да стане видлива со детални микроскопски слики.
  • Кристалната сол може да помогне во отстранувањето на талозите од рафинирана сол и од другите токсични материи, кои дотогаш се натрупале во организмот.
  • Употребата на хималајскта кристална сол, наместо рафинираната сол во кујната, прави многу повеќе да го цениме вкусот на природната храна. Копнежот за преработена храна се намалува и здравиот начин на живот станува попријатен.

Споредено со другите додатоци во исхраната, кристалната сол е повеќестрана и комплетна во нејзините ефекти врз здравјето кај луѓето, а во исто време и цената е многу пониска. Кристалната сол се нарекувала кралска сол во средовековна Европа, затоа што била наменета за кралските семејства. Ако сакате да го третирате вашето тело кралски, тогаш оваа сол е вистинскиот избор.