Во шоуто на Елен (The Ellen DeGeneres Show), Шерил Кол ја открива причината за појавата на рак на дојка во нејзиниот случај. Водата од пластични шишенца кои се чуваат во автомобилот е дефинирана како еден од најчестите причини за високо ниво на диоксин во ткивото на млечната жлезда, а диоксините се многу канцерогени. Онкологот на Шерил и кажал дека не смее да се пие вода оставена во автомобилот во пластични шишиња! Топлината реагира со хемикалии од пластиката, кои одделуваат диоксини во водата. Диоксините се токсини, кои сè почесто се наоѓаат во тестовите за биопсичен материјал од ракот на дојка. Затоа жените треба да бидат внимателни и да не пијат вода од шишиња оставени на топло! Општопознато е дека за складирањето на водата во шишиња не се води некоја посебна грижа за тоа дали ќе биде складирана на темно и ладно место.

bottled-water

Оваа информација треба да ја знае секој и таа може да претставува продолжеток на нечиј живот. Користете шишиња од стакло, а не пластични! Нека секој кој има жена, ќерка, пријателка, девојка го знае ова! Оваа информација се распространува од медицински центар на армијата на САД. Не ставајте пластични шишенца во микробрановата печка! Не замрзнувајте вода во пластични шишиња! Не поставувајте храна во најлонски кеси во микробранова печка! Диоксините се хемикалии кои причинуваат рак, особено на дојката...

Диоксините се силно отровни супстанции за клетките на нашето тело! Од скоро Едвард Фуџимото, велнес менаџер во Castle Hospital ги објасни ризиците од диоксините на едно многу популарно телевизиско шоу. Тој објасни дека не треба да користиме пластични садови во микробранова печка. Тоа особено важи за храна што содржи масти. Г-н Фуџимото објасни дека комбинацијата од масти, висока температура и пластика, ослободуваат токсини и тие навлегуваат во нашето тело. Тој препорачува да се користат стаклени или керамички садови за подгревање на храна во микробранови печки. Пластиката/најлонот од полуфабрикантите треба да се отстрани и да се затоплат во стаклен или керамичен сад. Хартиениот прибор не е лош, но никогаш не сме сигурни за каква хартија станува збор и затоа е посигурно да се користи стакло или керамика. Фолијата со која што се обвива храната, исто така е опасна при затоплување во микробранова печка и затоа истата треба да се отстрани.

Квалитетна солуција на водата за пиење од пластични шишиња се квалитетните филтри за вода, кои без проблем може да се користат во сечиј дом. Потребно е мал простор под садоперот за да се смести филтерот, кој потоа ќе обезбеди квалитетна и здрава вода за пиење за целото семејство. Филтрите за вода на Chanson, го отстрануваат од водата од водоводната мрежа сето она кое не е здраво, како што е хлорот, седиментот, р'ѓата, азбестот, тешките метали, арсенот, флуоридите... како и сите оние честички кои се поголеми од големината на молекула, а тука спаѓаат вирусите, бактериите, паразитите и слично. Најбитно е што филтерот на Chanson ги пропушта сите оние минерали кои се од животна важност за организмот, како што се Ca+, K+, Mg+ и слично, а на излезот од тристепениот филтер се добива квалитетна и здрава вода за пиење која според квалитетот може да се мери со чиста изворска вода.

Напомена: Текстовите од рубриката „Стручни написи“ служат како водич за стручни лица: лекари, фармацевти, нутриционисти и др. и не се наменети за други лица кои самостојно би одредувале одредена терапија или би вршеле замена на класични лекарства и медицински третмани.