SweetLeaf Stevia® Sweetener Факти:

 • Стевиата претставува револуционерно откритие и тоа токму во време кога дебелината кај луѓето зема сè поголем замав.
 • Стевиа екстрактот доаѓа од листовите на растението стевиа.
 • SweetLeaf Stevia® Sweetener е единствениот потполно природен засладувач со нула јаглехидрати, нула калории и нула гликемиски индекс.
 • Квалитетните листови на растението стевиа во необработена форма се 30 пати поблаги од шеќерот. Чистите гликозиди кои се екстрахираат од листовите на стевиа се 250 до 400 пати поблаги од шеќерот.
 • Не содржи штетни хемикалии како сукралоза или аспартам (кои се наоѓаат во другите брендирани вештачки засладувачи).
 • Стевиата SweetLeaf Stevia® е единствената во светот која заради својата чистина не го менува вкусот на засладените пијалоци или јадење, односно не остава горчлив вкус.
 • Единствениот стевиа засладувач кој има стекнато GRAS статус (ознака на FDA за супстанците во храната кои се испитани како безбедни со надлежно научно испитување)
 • SweetLeaf Stevia® Sweetener е чиста стевиа и тоа од растението па сè до пакувањето. Во процесот кој се користи да се концентрираат благите компоненети не се употребува ништо друго освен прочистена ладна вода - без употреба на хемикалии, адитиви, ензими или било што вештачко.
 • За разлика од стевиата, шеќерот содржи многу калории и јаглехидрати, а има и многу висок гликемиски индекс, па затоа не е безбеден за консумирање од страна на луѓето, а особено е штетен за дијабетичарите. Со консумирање на шеќерот во организмот се излачува многу голема количина инсулин од страна на панкреасот, за да се врати шеќерот во крвта во нормала. Со таквото секојдневие, панкреасот со тек на времето ја намалува способноста за лачење на инсулин (синдром на изморен панкреас), со што се доведува во опасност неговата функција.
 • Вишокот килограми е резултат на преголемото консумирање празни калории, јаглехидрати и храна со висок гликемиски индекс, како што се шеќерот, газираните пијалоци, слатките и слично. Тие во организмот се складираат со што доаѓа до зголемување на телесната тежина. Стевиата е одлична замена за шеќерот и другите вештачки засладувачи бидејќи таа има прекрасен благ вкус кој не е придружен со калории, јаглехидрати и висок гликемиски индекс.


Вообичаена употреба насекаде во светот:

 • Засладување на безалкохолни пијалоци, напитоци, десерти, сосови, јогурт, сладолед, житарки, паста за заби, за плакнење на уста и печива.
 • Секој рецепт во кој се користи шеќер или замена за шеќер.
 • Единствен природен засладувач кој е безбеден за дијабетичари како и сите оние кои внимаваат на својата телесна тежина.
 • Стевиата е успешен борец против зголеменото ниво на Candida Albicans во организмот.


Производите на SweetLeaf Stevia® Sweetener вклучуваат:

 • Стевиа во прав, кутија со 50 и 100 посебни пакетчиња по 1 грам
 • Течна стевиа во пакување од 6мл, 60мл и 120мл
 • Течна стевиа со разни вкусови во пакување 60мл
 • Стевиа во прав во шејкер шише
 • Стевиа таблети


Каде можам да купам стевиа SweetLeaf Stevia® Sweetener:

 • На полицата за засладувачи или за природни производи во локалната продавница или аптека
 • Продавниците за здрава и природна храна
 • Аптеките на Zegin, Дрогериите Cosmo и TINEX маркетите
 • На интернет www.Stevia.mk и www.NutriVita.mk доколку немате време за купување или сакате производот да го добиете на домашна адреса


За повеќе информации за SweetLeaf Stevia® Sweetener:

НУТРИ ВИТА
29-ти Ноември бр.15, локал 3
1000, Скопје
Тел./факс: +389 2 3230 777


Sweetener Plus, прашок, 50 х 1 грам Sweetener Plus, прашок, 50 х 1 грам 410 ден. во Кошничка


Sweetener Plus, прашок, 100 х 1 грам Sweetener Plus, прашок, 100 х 1 грам 740 ден. во Кошничка


Sweetener Plus, прашок, 115 грама Sweetener Plus, прашок, 115 грама 740 ден. во Кошничка


SteviaClear, течност, 60ml SteviaClear, течност, 60ml 930 ден.
465 ден.
Заштеда: 50%
во Кошничка


SteviaClear, течност,120ml SteviaClear, течност,120ml 1.620 ден.
810 ден.
Заштеда: 50%
во Кошничка


Stevia Dark Liquid, течност, 6ml Stevia Dark Liquid, течност, 6ml 260 ден. во Кошничка


Stevia Dark Liquid, течност, 60ml Stevia Dark Liquid, течност, 60ml 930 ден. во Кошничка


Stevia Apricot, течност, 60ml Stevia Apricot, течност, 60ml 930 ден.
465 ден.
Заштеда: 50%
во Кошничка


Stevia Berry, течност, 60ml Stevia Berry, течност, 60ml 930 ден.
465 ден.
Заштеда: 50%
во Кошничка


Stevia Chocolate, течност, 60ml Stevia Chocolate, течност, 60ml 930 ден.
465 ден.
Заштеда: 50%
во Кошничка


Stevia Chocolate Raspberry, течност, 60ml Stevia Chocolate Raspberry, течност, 60ml 930 ден.
465 ден.
Заштеда: 50%
во Кошничка


Stevia Cinnamon, течност, 60ml Stevia Cinnamon, течност, 60ml 930 ден.
465 ден.
Заштеда: 50%
во Кошничка


Stevia Grape, течност, 60ml Stevia Grape, течност, 60ml 930 ден.
465 ден.
Заштеда: 50%
во Кошничка


Stevia Hazelnut, течност, 60ml Stevia Hazelnut, течност, 60ml 930 ден.
465 ден.
Заштеда: 50%
во Кошничка


Stevia Lemon, течност, 60ml Stevia Lemon, течност, 60ml 930 ден. во Кошничка


Stevia Orange, течност, 60ml Stevia Orange, течност, 60ml 930 ден.
465 ден.
Заштеда: 50%
во Кошничка


Stevia Peppermint, течност, 60ml Stevia Peppermint, течност, 60ml 930 ден.
465 ден.
Заштеда: 50%
во Кошничка


Stevia Root Beer, течност, 60ml Stevia Root Beer, течност, 60ml 930 ден. во Кошничка


Stevia Toffee, течност, 60ml Stevia Toffee, течност, 60ml 930 ден.
465 ден.
Заштеда: 50%
во Кошничка


Stevia Vanilla Cream, течност, 60ml Stevia Vanilla Cream, течност, 60ml 930 ден.
465 ден.
Заштеда: 50%
во Кошничка


Stevia Tin 4, Mix,течност, 4x6ml Stevia Tin 4, Mix,течност, 4x6ml 960 ден.
480 ден.
Заштеда: 50%
во Кошничка