Magimix 5200 XL хром мат

Цена: 38.500 ден.


Прашајте нè за овој производ


5200 XL - Ултимативен избор. Ако ве забавува многу печење или готвење, или подготовки за замрзнување, овој модел ја дава сета потребна флексибилност.

Повеќенаменски процесор за храна 5200 xl magimix
Повеќенаменски
Повеќенаменски процесор за храна 5200 xl magimix
3 сада во 1
Повеќенаменски процесор за храна 5200 xl magimix
Индукциски мотор
Повеќенаменски процесор за храна 5200 xl magimix
Кутија за чување
СТАНДАРДНИ ДОДАТОЦИ
процесор за храна magimix
Екстра голема инка
овозможува сечкање и рендање на цели или големи парчиња овошје и зеленчук.
процесор за храна magimix
Среден сад
идеален за сечкање и рендање на сите видови подготовки (овошје, зеленчук, сирење).
процесор за храна magimix
Ножно сечило
за сечкање, кршење, блендирање, миксирање со Sabatier (Сабатје) сечило од не’рѓосувачки челик.
процесор за храна magimix
Сечило за тесто
за тешки теста за тестенини, тесто за леб, кроасани и печива.
процесор за храна magimix
Дискови за сечкање
од 2мм и 4 мм: фино или дебело сечкање. Тие се Sabatier (Сабатје) дискови од не’рѓосувачки челик.
процесор за храна magimix
Цедалка за цитрусни овошја
со 2 конуси за помали или поголеми овошки: лимони, портокали, лимети, цитрони...
процесор за храна magimix
Шпатула
за лесно чистење.
 
процесор за храна magimix
Мини сад и мини сечило
идеален за сечкање билки, кромид, мали количини или правење преливи за салати.
процесор за храна magimix
Главен сад
за мелење, мешање, сечкање, месење, рендање, емулзифицирање...
процесор за храна magimix
Блендер Микс
фино и подобрено блендирање на супи, кашести сокови и теста за палачинки.
процесор за храна magimix
Маталка за јајца
матење на белки од јајца и кремови за десерти (мус, целувки...).
процесор за храна magimix
Дискови за рендање
од 2 мм и 4 мм: фино или грубо рендање. Тие се Sabatier (Сабатје) дискови од не’рѓосувачки челик.
процесор за храна magimix
Книга со рецепти
100 возбудливи идеи од предјадења до десерти.
ИЗБОРНИ ДОДАТОЦИ
процесор за храна magimix
Диск за сечкање од 6 мм
за дебело сечкање
процесор за храна magimix
Диск Жилиен
за правење фин чипс и тенки стапчиња
процесор за храна magimix
Додаток за сокови
за правење бистри или погусти сокови или пиреа од овошје и зеленчук. Нова кошница со обрач кој се отстранува.
процесор за храна magimix
Сад за тесто
направете лепчиња, торти и кроасани без грижа. Миксирани, стасани и испечени во исто време.
 
процесор за храна magimix
Диск за рендање од 6 мм
за дебело рендање
процесор за храна magimix
Диск за пармезан
за рендање тврди сирења или тврди чоколади.
процесор за храна magimix
Креативен комплет
идеален за изразување на креативноста: Жилиен диск за тенки стапчиња, диск за дебели стапчиња и диск со жлебови.
процесор за храна magimix
Сад за пасирање
за вкусни домашни пиреа од компир или друг зеленчук, како и за бебешка храна.
ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ
Главен сад 3.6 литри    
Среден сад 2.6 литри    
Мини сад 1.2 литри    
Книга со рецепти 100 идеи    
Шпатула 1    
       
Капацитет на обработка      
Тесто за кроасани 1 кг    
Тесто за леб 1.2 кг    
Тесто за лиснати печива 1.5 кг    
Супа/сок 1.8 литри    
Месо 1.4 кг    
Моркови 1.4 кг    
Белки 8    
       
Моќност 1100 W    
Гаранција 1 година    
Гаранција на мотор 20 години    
Димензии (В х Д х Ш) 445 x 210 x 260 мм    
Тежина 11 кг    
Произведено во Франција