Lansinoh шишенца (160ml) за чување млеко (4 парчиња)

Цена: 950 ден.


Прашајте нè за овој производ


Знаеме дека работевте напорно за вашето ценето мајчино млеко и ви е потребно безбедно чување. Токму затоа нашите шишиња за чување имаа посебно дизајнирани дискови кои спречуваат истекување.
Шишињата за чување на млеко на Lansinoh® се ексклузивно дизајнирани за подолго и побезбедно чување на мајчиното млеко.
Еве го нашето решение за да го олесниме пумпањето. Нашиот нов систем пумпај-зачувај-нахрани овозможува да испумпувате директно во шишињата, да ја прикачите цуцлата во приородна форма NaturalWave™ за моментална употреба или да се затвори за подоцнежна употреба.
Исто така, пробајте ги нашите ќеси за чување млеко кои не протечуваат за подолго чување или замрзнување.

Карактеристики за производот:

  • Одговара со рачната и електричните пумпи на Lansinoh®
  • Одговара со повеќето други стандардни пумпи за млеко
  • Можат да се мијат во машина за садови и да се замрзнуваат
  • Без бисфенол-а и бисфенол-С

Што значи знакот „Без БПА и БПС“ на пакувањето?
Хемикалијата бисфенол-А (БПА) е општо позната по нарушувањето на хормоните. Однесувајќи се како натрпник наместо естрогенот, БПА се поврзува со рак, дијабетес тип 2, депресија, срцеви заболувања и многу други. БПА може посебно да биде опасен за време на бременост, во раното и подоцнежното детство – дотолку што многу влади во светот го забранија БПА во производство на бебешки шишиња (како и на други производи).
Хемикалијата бисфенол-С некои производители ја користат како пластификатор, во многу случаи се користи како замена за бисфенол-А. Бисфенолот-С е, исто така, нарушувач на хормоните, но е дозволен за производство на бебешки шишиња и слични производи.
Бидејќи безбедноста е врвен приоритет за Lansinoh, презедовме содветни мерки за да се осигураме дека нашите шишиња Lansinoh® mOmma® и цуцлите NaturalWave® се без БПА и БПС.
Дополнително, сите наши производи кои можат да дојдат во контакт со мајчиното млеко се без бисфенол-А и бисфенол-С.
Lansinoh® е посветен на обезбедување решенија за доење така што секоја мајка може да дои толку долго колку што ќе избере. Мајките кои користа Lansinoh® производи треба да се чувствуваат сигурни знаејќи дека користат безбедни и ефективни производи за какви било потреби кои можат да ги имат за време на доењето.

Погледнете ги останатите производи на Lansinoh