Магнетна подлошка

Магнетна подлошкаОпис:

Магнетната подлошка НЕВОТОН е дизајнирана за магнетизирање и структурирање на течности, на кои им дава правилна структура и исцелителни својства.
Течностите третирани со магнетната подлошка ги подобруваат метаболичките процеси во човечкото тело, овозможуваат правилна размена на материите со што помагаат за одржување оптимална здравствена состојба. Со редовно консумирање на течности третирани со магнетната подлошка се зголемува излачувањето на токсичните материи од човечкиот организам. Вода третирана со магнетната подлошка го забрзува `ртењето на семе и саден материјал, како и растот на растенијата.

Начин на употреба:

Магнетна подлошка примена

Во стаклена или друга неметална чаша се става вода, сок, чај, кафе или друга течност. Чашата се става на магнетната подлошка НЕВОТОН, течноста се промешува и се остава да постои 1-2 минути. Со тоа течноста е спремна за консумирање, залевање на растенија и слично.

За магнетизираната вода

Научниците откриле дека кога водата се изложи на дејство на постојан магнет одреден временски период, добива магнетни својства. Таквата магнетизирана вода има свое влијание дури и на човечкото тело кога се пие редовно подолг период.
Античките народи користеле магнетизирана вода  без да го разбираат  нејзиниот механизам на дејство.
Потоците кои течат околу природните магнети во облик на камења и карпи стануваат магнетизирани,  а  кога се консумира водата од ваквите потоци има чудесно дејство на луѓето.
Последниве децении, се јавува голем интерес  за користење на магнетизитана вода во лекувањето на различни болести, пред се во контролата на  болка при хроничните дегенеративни болести како што е артритисот.

Механизам на дејство

Магнетите имаат два пола, Северен и Јужен. Тоа е врз основа на законите на Природата. Секоја клетка во човечкото тело може да се гледа како мала магнетна единица. Ова својство е присутно во сите органи. Секоја клетка произведува сопствено магнетно поле. Секое нарушување во оваа магнетно поле укажува на растројство. Оваа рамнотежа може  да биде обновена со помош на магнети.
Технички, магнетизмот работи така што ја зголемува брзината на таложење на суспендирани честички во вода (и други течности) и ја подобрува спроводливоста, како и процесот на јонизација,  стапување или истапување од атоми и молекули во електрично наелектризирани честички. (New Scientist, June 1992.)
Физиката докажува дека хемикалиите и водата ја менуваат тежината под влијание на магнетни полиња.
Повеќе хидроксилните (OH-) јони се создаваат за да формираат калциум бикарбонат и други алкални молекули. Токму овие молекули се одговорни да се  намали киселоста.
Водата од чешма има pH ниво од околу 7, додека магнетизираната вода може да достигне 7,8 pH по изложувањето на сила магнет за одреден период на време.
Клетките на ракот не се способни да преживеат во алкална средина.
Магнетите, исто така, влијаат на аголот на сврзување помеѓу водородниот и кислородниот атом во молекулата на водата.Магнетизираната вода предизвикува аголот на сврзување помеѓу водородниот и кислородниот атом во молекулата на водата да се намали од104 на 103 степени. Ова пак , предизвикува  молекулите на водата да се групираат заедно во помали групи (кластери) од по 6-7 молекули,  отколку 10-12 молекули кај немагнетизираната вода. Помалите кластери на молекулите на водата водат  кон подобра апсорпција на водата во клеточните ѕидови. Има бројни извештаи, после пиење магнетизирана вода, на излечени луѓе  од  хронични дегенеративни болести како на пример ренални камења и артритис.
Искуството покажува дека магнетизираната вода придонесува и помага во лечењето на многу болести. Таа е особено корисна во лекувањето на дигестивни, нервни, уринарни нарушувања и хронични дегенеративни болести.

Здравствени придобивки

Магнетизираната вода ја намалува киселината и други дигестивни пореметувања, го регулира варењето на храната и придонесува за исфрлање на акумулациите на токсини од организмот.
Во научните студии, магнетизираната вода се препорачува на лица кои имаат камења во бубрезите и тоа за возрасни конзумирање на еден литар магнетизирана вода дневно, а за деца 500 ml. Резултатите се многу охрабрувачки.
Магнетизираната вода исто така е корисна за нервни растројства и третман на крвниот притисок, особено на низок крвен притисок. Таа дава благотворно и седативно дејство на нервите, помага во нормализација на системот на циркулација на крвта и отпушување на запушени артерии.
Магнетизираната вода е ефикасна во третманот на астма, бронхитис, настинки, кашлање и одредени видови трески.
Магнетизираната вода се користи  за испирање потечени и болни очи, рани, екзема , итн.,  за побрзо оздравување,за сите видови на очни инфекции, има исцелително и антибиотско дејствоот .
Магнетизмот широко се користи во медицинската дијагностика, вклучувајќи ја магнетната резонанца, уреди за скенирање и детекција на различни дисфункции на внатрешни органи , вклучувајќи го и ракот.

Јонизатор за Сребрена Вода ИС-112 Јонизатор за Сребрена Вода ИС-112 7.500 ден.