Lansinoh шише за хранење (160ml) со цуцла во природна форма

Цена: 410 ден.
370 ден.
Заштеда: 40 ден.


Прашајте нè за овој производ

Во магацин: Обично стигнува за:   24h.gif

Подобар избор за доени бебиња.
Поддржана од над 50 години истражување, силиконската цуцла во природна форма NaturalWave® го поттикнува бебешкото „брановидно“ движење на јазикот олеснувајќи му го преминот од шише и повторно на дојка.
Шишињата за хранење од Lansinoh® mOmma® се без БПА и БПС и можат безбедно да се употребуваат за чување на мајчиното млеко во фрижидер или замрзнувач. Ергономскиот дизајн е компатибилен со електричните и рачната пумпа од Lansinoh®.

  • Клинички е докажано дека ја намалува склоноста кон цуцла кај доените бебиња
  • Го поттикнува природниот орален развој
  • Овозможува бебето да ги користи движењата научени при доењето
  • Системот за вентилација на воздух Air Ventilation System (AVS™) го намалува внесот на воздух, потенцијална причина за колика (грчеви) или повраќање
  • Помалку делови- лесно за склопување и чистење
  • Цуцлата во природна форма е 100% силиконска, мека, флксибилна и дизајнирана за оптимален притисок

Што значи знакот „Без БПА и БПС“ на пакувањето?
Хемикалијата бисфенол-А (БПА) е општо позната по нарушувањето на хормоните. Однесувајќи се како натрпник наместо естрогенот, БПА се поврзува со рак, дијабетес тип 2, депресија, срцеви заболувања и многу други. БПА може посебно да биде опасен за време на бременост, во раното и подоцнежното детство – дотолку што многу влади во светот го забранија БПА во производство на бебешки шишиња (како и на други производи).
Хемикалијата бисфенол-С некои производители ја користат како пластификатор, во многу случаи се користи како замена за бисфенол-А. Бисфенолот-С е, исто така, нарушувач на хормоните, но е дозволен за производство на бебешки шишиња и слични производи.
Бидејќи безбедноста е врвен приоритет за Lansinoh, презедовме содветни мерки за да се осигураме дека нашите шишиња Lansinoh® mOmma® и цуцлите NaturalWave® се без БПА и БПС.
Дополнително, сите наши производи кои можат да дојдат во контакт со мајчиното млеко се без бисфенол-А и бисфенол-С.
Lansinoh® е посветен на обезбедување решенија за доење така што секоја мајка може да дои толку долго колку што ќе избере. Мајките кои користа Lansinoh® производи треба да се чувствуваат сигурни знаејќи дека користат безбедни и ефективни производи за какви било потреби кои можат да ги имат за време на доењето.

Погледнете ги останатите производи на Lansinoh

Бидете информирани

добивајте бесплатни новости

Бесплатен каталог

Внесете ја Вашата адреса и добијте бесплатен каталог!

bmi_calculator