Органска мисија

Органските методи се тестирани уште од поодамна и докажано e дека се најдобар начин за грижа за вас и за околината; поздрава Земја, значи поздрави луѓе. Органската храна, додатоците и производите, обезбедуваат оптимална хранливост, природно добро здравје, виталност и чувство на благосостојба. Живејте подолго, живејте подобро и изгледајте блескаво млади!

resveratrol

Што е ресвератрол? Што е трансресвератрол?

Ресвератролот се наоѓа во лушпата, семето и стеблата на грозјето. Се верува дека со него, делумно се објаснува францускиот парадокс, т.е. фактот дека луѓето во Франција уживаат во исхрана богата со масти, а сепак помалку страдаат од срцеви заболувања за разлика од Американците. Можете да ги почувствувате придобивките од црвеното вино без алкохол, сулфити, главоболки или дополнителни калории.

Научните истражувања за придобивките на полифенолите и антицијанините од грозјето, покажаа дека тие го помагаат кардиоваскуларното здравје и ги штитат клетките на крвните садови во човековото тело. Широкиот спектар на трансресвератрол, исто така, обезбедува антиоксидантна заштита, ја засилува клеточната енергија и го балансира имунолошкиот систем.

resveratrol-grapeЗачувувањето на свежината на грозјето, семето и стеблата е од огромна важност. Производствениот погон на Reserveage Organics се наоѓа на 15 минути возење од полињата со грозје. Нивниот производ е уникатен благодарејќи на процесот на екстракција на нитроген, кој се користи да се зачува целокупноста на фитонутритиентите кои се наоѓаат во лушпата на грозјето.

Тајната против стареењето е во трансресвератролот, активната форма на полифенолите од ресвератролот, кој се наоѓа во лушпата, семето и стеблото на црвеното грозје. Трансресвератролот останува активен само кога е заштитен од сонце, светлина и кислород. Во студиите се докажа дека трансресвератрол во оваа чиста, ултраблаготворна форма, го активира SIRT1 генот за долговечност и ја зголемува клеточната продуктивност. Трансресвератролот се наоѓа овде и ви е достапен со неговата врвна моќност.

Неколку истражувачки студии покажаа дека трансресвератролот значително ги менува биомаркерите на коскениот метаболизам, ги инхибира провоспалителните ензими како што се COX-1 и COX-2, манифестира хемопревентивни агенси, антиканцерогени својства, невропротективни својства...

Клучот на клеточната енергија лежи во митохондриите и се смета дека тие се основата за подолг живот. Трансресвератролот покажа способност да го зголеми бројот на митохондрии, а со тоа се зголемува и вкупната дневна енергија. Студиите покажуваат дека трансресвератролот ја поттикнува функцијата на митохондриите, со што се зголемува енергетската потрошувачка, се подобрува аеробниот капацитет и се засилува сензомоторната функција.

Ви го доведуваме најдоброто нешто што Франција може да ви го понуди, за младешко и здраво стареење.

Природно задржување на младоста и во исто време зачувување на Земјата.