Хунза масло од слатки семки од кајсија 50мл.

Цена: 850 ден.


Прашајте нè за овој производ


Трудници, доилки, бебиња и деца до 12 години го употребуваат само маслото од слатките семки од кајсија. Нема ограничување на дозирањето, се зема кога сакате и колку сакате, а исто е идеално за козметички намени и хидратација и на бебешка и на возрасна кожа.

Сигурно барем еднаш во својот живот сте си го поставиле прашањето - дали и каде грешиме кога станува збор за нашето здравје. Сигурно е, исто така, дека тоа прашање најчесто си го поставуваат оние, кои во еден момент го нарушиле своето здравје. Тогаш стануваме свесни колку сме грешеле во исхраната и што сè сме внесувале во нашите суптилни организми, кои по својата природа не се создадени да се борат со сите измислици на 21 век кои ги промовира прехранбената индустрија: адитиви, засилувачи на вкусови, плодови преполни со пестициди, инсектициди и разни токсини кои се наше секојдневие... Во исто време и во истиот 21 век, луѓето од малото хималаjско Кралство Хунза сè уште го имаат приматот на најздрави и најдолговечни луѓе на планетава... Неминовно се поставува прашањето - зошто овие луѓе се здрави и витални и после 100-тата? - и зошто ним не им се познати термини како карцином, тумор, па дури ни кариес? Хунзите ни го испратија одговорот во ова шишенце - хунза масло од семката од кајсија!
Произведено од Хималајски кајсии кои никогаш не виделе хемиски препарати, од семките рачно истолчени камен на камен, исцедени од рацете на жените во Хунза - ова масло досега не дошло во допир со никаков метал - (со што би се намалиле лековитите својства). Заради овие карактеристики хунза маслото од семка од кајсија е оригинален продукт, рачно произведен, што го прави уникатен и единствен - неспоредлив според квалитетот, со сè што се нуди на пазарот од овој тип масла, а произведените количини се лимитирани - (limited edition). Кај Хунзите, кои меѓудругото се единственото бескласно општество на светов, статусот на семејствата се мери според тоа колку стебла кајсии имаат во дворот. До пред некоја деценија кајсиите биле основното платежно средство во тоа хималајско Кралство. Маслото од кајсиите го употребуваат во секојдневната исхрана, жените го користат како единствен козметички препарат нанесувајќи го на лицето, па оттаму 80-годишните жени во Хунза изгледаат како просечна 50-годишна жена од западниот свет. Го нанесуваат и на својата коса, против опаѓање, за погуста и сјајна коса. Заради големото присуство на сите Б витамини (а најмногу Б-17), смирувачки делува на организмот, па тие им даваат и на бебињата, навечер пред да заспијат,за убав сон...

Кои се ефектите од употребата на Хунза маслото од семка од кајсија?

Ова масло содржи огромен процент на природно создаден Б-17 во својот состав. Б-17 го нарекуваат уште и амагдалин или лаетрил од она што досега е познато - најмоќниот сојузник во борба против карциномите! Нашето тело постојано создава канцерогени клетки, кои во нормални услови веднаш се уништуваат од страна на имунолошкиот систем. Но, во случај на голем стрес, исцрпеност или слабост, размножувањето на овие клетки е преголемо за да биде совладано од имунолошкиот систем. Тогаш е потребен Б-17. Тој веднаш застанува на страната на човековиот имунитет и директно ги напаѓа клетките на канцерот! Една молекула на Б-17 е составена од 2 единици шеќер,1 единица бензалдехид и 1 единица природно создаден цијанид, сместен и заклучен меѓу спомнатите 3 атоми. Ако во организмот нема канцерогена клетка, овој затворен цијанид не се отклучува воопшто и е потполно безопасен за човечкиот организам. Него може да го отклучи само ензим што го лачи канцерогена клетка, и само во допир со тој ензим се случува реакција која го ослободува најголемиот познат борец против малигните клетки! Познато е дека малигните клетки сакаат шеќер и затоа веднаш се лепат за 2-те единици на шеќер, содржани во Б-17, не знаејќи дека во овој случај, шеќерот со себе носи и моќен убиец, кој во целост ги уништува. Затоа, со право се вели дека маслото од семка од кајсија е најмоќниот сојузник во борба против ракот! А притоа и лесно достапен и создаден од природата!
Освен како превенција од тумори, ова масло се употребува и против симптомите на астма, а со антивоспалителните бенефиции можат да се третираат сериозни кожни болести, како што се егземите, дерматитисите и акните. Ова масло се користи и за хранење на сува и повозрасна кожа, го спречува губењето и ги јакне фоликулите на косата. Покрај најголемиот процент на Б-17 и сите други Б витамини, Хунза маслото од семка на кајсија е богато и со други природни витамини (особено А и Е), линолна и други есенцијални масни киселини, минерали и други природно создадени хранливи елементи и се третира како еден од најмоќните природни антиоксиданси на денешницава!
Чудесно е заради фактот што совршено се апсорбира во кожата и не остава масни траги, и не предизвикува никакви алергиски реакции дури и на најчувствителната кожа (затоа ова масло е често база за многу бебешки препарати).

Како да се користи
Секое утро и секоја вечер пред заспивање се земаат 7-10 капки од маслото, во дрвена или пластична лажичка. Хунзите им даваат по 5-6 капки во млекото на своите деца секојдневно. Со истото масло ги масираат и после капење.
Кога се нанесува на кожата, видно ја ревитализира, освежува и измазнува. Доволно се неколку капки наутро и навечер. Во Хунза велат: можете да го употребувате колку сакате и кога сакате...

Вратете го Б-17 во вашите тела!

Одобрено од Агенција за храна и ветеринарство на Република Македонија -бр.20-3371 и од ЈЗУ-Центар за јавно здравје -Скопје-бр.3253